Nyári virágözön – 7 napos akvarell kihívás

 

Egy játékra hívok most minden alkotó kedvű látogatót!

A játék hét napig tart, minden nap lesz 10 perc szabad virágfestés jó sok gyakorlással, a végére pedig garantált egy saját készítésű nyári virágcsokor. Ráadásul bármikor, bármilyen alkalomra “elővehető”, hiszen a napi 10 perc alatt egy olyan rutinra teszünk szert, amit nem fogunk elfelejteni.

Szükséges eszközök

300 gr-os akvarellpapír

szilkés akvarellfesték

10-es méretű hengeres ecset

képek virágokról

ecsetrongy, vagy zsepi, vizes edény

10 perc énidő

Ráhangolódás

Az akvarell technikától általában a frász töri ki a legelszántabb alkotókat is, mert a festék oda folyik, ahova ő akar, nem pedig oda, ahova mi gondoljuk.

Ez lesz azonban a szépsége a dolognak, és többek között ebben rejlik a varázsa is, az alkotás közben megélt flow. Ugyanis az valami gyönyörűség, amikor a színes festék szétterjed a papíron.

Kezdetnek ismerkedjünk tehát az eszközeinkkel, a festékünkkel.

Egy kis helyen vizezzük be a papírt, konkrétan pacázzuk össze. A pacába engedjük bele a kedvenc színünket…nézzük, ahogy szétfut a papíron :)…most a második kedvenc színünket…azután a harmadikat…

Készítsünk színharmóniákat, hagyjuk, hadd fusson a festék, amerre akar!

Egyre bátrabban, egyre nagyobb felületet vizezzünk be és futtassunk be festékkel.

Próbáljuk ki száraz papíron is a nyomhagyást, ekkor az ecsetünkön legyen több víz. Játsszunk a vízzel és a festékkel. A túl sok vizet papírzsebkendővel fel tudjuk itatni, és a festést újrakezdhetjük.

Bővebben  ITT írok a festékfolyatásról.

Találkozzunk személyesen a nyári virágfestő workshopon, ahol kellemes hűs limonádé, finom rágcsa és jókedvű csacsogás mellett sajátítható el az ecsettartás, és lépésről lépésre a virágfestés.

Részletek hamarosan…

A következő bejegyzés a rózsák birodalmába vezet…

 

 

2 hozzászólás

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + öt =