A hetedik

 

A nyári virágözön kihívás végéhez érkeztünk. Bevallom, a saját életemet is ott nehezítem, ahol csak tudom, mert nem előre elkészített és automatizált kihívás volt ez számomra sem. Vagy előző este, vagy aznap reggel festettem veletek én is.

Sok minden történt ez alatt a hét nap alatt, például egy hatalmas rendezvény előkészítése és lebonyolítása a munkahelyen, évzáró, bizonyítványosztás, beiratkozás, a kisebbik nagylányom közben “mellesleg” leérettségizett, az anyukámnak kibicsaklott a térde, 10 fokkal lehűlt a levegő egy front miatt, és még sorolhatnám tovább, épp csak kismacskánk nem született. Ti is sorolhatnátok, mi minden történt a hét nap alatt veletek, és bátorítalak, hogy vegyétek is számba azt a rengeteg hatalmas dolgot, amit nap mint nap megoldottatok.

Voltak olyan esték és reggelek, amikor azt éreztem, nem festek egy pacát sem, úgysem nézi senki. Na éppen ez volt az, ami miatt mégis leültem este is a papír mellé. Mert lehet, hogy másnap nem nézi senki, nem okoz örömet, kikapcsolódást senkinek sem a festegetés, de nekem fontos. Mert amikor festek, arra a tíz, tizenöt, húsz percre megáll az idő, megszűnik a rohanás, megszűnnek a zajok, a külvilág valami homályos távolságba kerül, nem marad más, csak én, a papír, és a festék. És ez valami csodálatos!

Egyébként meg volt bennem  egy erős vágy, hogy nem akartam feladni, nem akartam saját magamban csalódni, még akkor sem, ha ez “csak” hét nap, és “csak” festegetés. Mellesleg pedig készítettem egy csomó akvarellt, amik nagyon tetszenek, még hét nap elteltével is 🙂 és lehet, hogy nemsokára valamilyen termék alapjául fognak szolgálni, ha más nem, hideg téli reggeleken előveszem, kitapétázom velük a szobát és máris kellemesebb lesz a napom 🙂

Na ennyit a szentimentalizmusról,

nézzük, hogy alakult az utolsó, nagy virágözön.

Az óriási rózsaszín rózsákkal kezdtem, ők adják a kompozíció törzsét. A sárga rózsákkal folytattam lent, majd következtek a pillangóvirágok balra fent. A levendulákkal adtam egy lendületet a lap tetején a kompozíciónak, a lilás, rózsaszínes színfoltot a jobb alsó sarokba kerülő virágok zárták.

Kiegészítettem pár sárga körömvirággal, ahol pedig úgy éreztem, hogy nagy maradt a fehér űr, festettem még kisebb fejű rózsákat.

A levelek lendületes vonalaival fejeztem be, a színekbe kevés száradás után kevertem egy kis sárgát. Végül, mikor már nem fénylett a papír, belefestettem a levelek szárát lendületesen, ívesen, hadd legyen jó mozgalmas, barokkos, élő a nyári virágözön.

rózsák
rózsák

 

Bátorítok mindenkit a festegetésre, az elkészült alkotásokat pedig óriási kíváncsisággal és még nagyobb szeretettel várom a facebook-on a #neszöszölj,akvarellezz csoportba.

Személyes találkozásra is lesz lehetőség egy nyári workshop keretein belül. Az expresszív virágfestő workshop tervezett időpontja 2018. 07. 24. kedd, 17-től 20 óráig.

A további részletekért kövessétek a blogot, a facebook oldalt, vagy az instagramot!

Gyönyörűséges nyarat kívánok és még gyönyörűségesebb festményeket!

 

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük